#KrachtvanFeyenoord
#KrachtvanFeyenoord

Club1908

Club1908 is de club van de toekomst. Wie meedoet aan dit vernieuwende onderwijsprogramma leert vaardigheden die meer dan bruikbaar zijn in de huidige maatschappij én in de rest van de 21ste eeuw.  
21ste-eeuwse vaardigheden
Bij Club1908 ligt de nadruk op het leren van zogenoemde 21ste-eeuwse vaardigheden. Vaardigheden die nog weinig aan bod komen in het onderwijs, maar die wél ontzettend belangrijk zijn voor de banen van de toekomst. Banen waarvan we nu nog niet eens het bestaan weten, met name in de techniek en de ICT

Klaar voor de toekomst
Met de #KrachtvanFeyenoord willen we kinderen klaarmaken voor de toekomst. Daarom krijgen ze bij Club1908 lessen in STEM, wat staat voor: science, technology, engineering en mathematics. De leerlingen gaan aan de slag met speciaal ontworpen en op maat gemaakte programma’s op bijvoorbeeld het gebied van coderen. Ze leren onder meer ICT-vaardigheden, informatievaardigheden, computational thinking en worden meer en meer mediawijs. 

Creatief denken
Tijdens de lessen worden kinderen – mede doordat de schoolvakken uit een andere invalshoek worden bekeken – uitgedaagd om probleem oplossend en creatief te denken. Dit doen onze docenten in combinatie met sport, omdat we bij Feyenoord geloven in de kracht van sport als leermiddel. Een goed voorbeeld zijn de lessen met een robotbal, waarbij kinderen de robot leren programmeren in een sportomgeving. 

Om tot succesvolle oplossingen te komen, moeten de kinderen ook kritisch denken, goed communiceren en samenwerken. Door het geven van presentaties, het vieren van successen en het leren kennen van hun eigen kwaliteiten ontwikkelen ze zich bovendien ook op sociaal-emotioneel vlak en neemt hun zelfvertrouwen toe. Het gevolg: geloof in eigen kunnen! 

Voor alle niveaus
Club1908 is er voor kinderen van alle niveaus. We bieden onderwijs op maat, naar behoefte van de leerling, maar altijd in samenspraak met de school.